Securitas vakthold

Leverandøren av vakt / utryknigstjeneste i Dronninglunden byttes 1. juni 2021 til Securitas. Nye vakttelefonen er

22 97 10 70

Telefonen kan ringes i tilfelle bråk i nabolaget, takterrassen eller byhagen. Navn og seksjonsnummer til innringeren må oppgis. Vekterne vil også gå daglige runder i eiendommen.

I tilfelle brann

Man aldri skal aldri benytte rømningsveier som er fylt av røyk. I et røykfylt trapperom eller en røykfylt korridor er to-tre åndedrag tilstrekkelig til at man kan miste bevisstheten og bli røykforgiftet. Møter man røyk i rømningsveien, skal man snu og benytte en annen rømningsvei. Alternativt skal man gå tilbake til boenheten for å gjøre seg til kjenne fra vindu eller balkong, slik at brannvesenet kan bistå med redning.

Heiser kan ikke benyttes som rømningsvei, kun trappene. Hvis trapperommet ned fra din etasje er fylt med røyk, bruk trappen i en annen oppgang ved å gå over takterrassen.

Møtested ute er på plassen ved hovedinngangen til Munchmuseet.

Beboere som trenger hjelp ved en evakuering, for eksempel eldre eller personer med nedsatt funksjonsevne, må melde fra om dette til styret. Det er viktig at styret har oversikt over hvem som trenger assistanse ved rømning. 

Problemer med gasspeis?

Hvis din leilighet er utstyrt med gasspeis, og du opplever problemer med peisen, kan du kontakte Alfa Olis. Dette selskapet har installert peisene, og kan nås på tlf 23244030.

Sameiet har ingen avtale med Alfa Olis og eieren må betale for service. Om man mener det er en garantisak, bør man melde i Inattika.

Be a good neighbor!

Styret får stadig henvendelser og klager fra beboere i Dronninglunden, og det er spesielt det som nevnes nedenfor det klages mest på. Vi minner derfor om følgende og ber alle om å følge våre Husordensregler som blant annet innebærer at vi ikke skal:

  • Kaste annet enn vanlig avfall inkl. glassemballasje i søppelrommet. Gamle møbler osv. må gis bort på finn.no, eller man sørger selv for bortkjøring.

  • Kaste noe som helst fra takterassene eller egen altan, spesielt ikke sneiper som kan forårsake brann hos naboen under. (Og husk at det ikke er lov å røyke på takterrassen!)

  • Parkere i bygården eller utenfor anviste plasser i kjelleren.

Vi håper alle respekterer dette slik at vi skaper et godt og trivelig miljø i Dronninglunden.

Hvem skal man kontakte?

Sameiet har avtale om vaktmestertjenester med USBL. Opplever man driftstekniske utfordringer med strøm, vann, avløp, heis, dører til fellesareal, søppelhåndtering mm., eller hvis man ser noe unormalt som lekkasje i bodene, kontakter man USBL Servicesenter. Multiparkanlegget er et unntak, og skal kontaktes direkte.

Styret sørger for vedlikehold og drift av eiendommen, men er ingen vakttjeneste. Normalt håndterer styret sameierenes henvendelser i neste styremøte. Man kan alltid kontakte styret, men haster det kontakt USBL Servicesenteret. Hvis det virkelig haster eller det er kveld og USBL er stengt, kan man ringe hjelp selv, f.eks. Kone Heiser driftstjenesten 90922909.

Det er flere ikke-driftstekniske saker man skal kontakte styret om, f.eks. montering av solskjerming. Man må gjerne kontakte styret om har gode forslag for hvordan forbedre vårt fine sameie ytterligere. For øvrig vennligst se sameiets Vedtekter og Husordensregler.

Nokas vakthold

Nokas vil fra 22. mai opprette en egen beredskapstelefon beregnet på henvendelser fra Dronninglundens beboere som trenger assistanse, enten umiddelbart eller etter avtale. Henvendelser kan gjelde husbråk, innbrudd, støy fra felles takterrasse, uheldige episoder og støy i Byhagen, eller tilsvarende. Dette er et vakttelefon hvor alle beboere har tillatelse til å rekvirere vekter. Nokas kan ved behov varsle nødetater i henhold til instruks. Nokas skal besvare vakttelefonen 24/7/365 dager i året.

Vakttelefonens nummer er 33 30 98 54

Sameiet betaler en fast månedlig avgift for tjenestene fra Nokas. I tillegg kommer en kostnad på kr 995, - pr uttrykning. Det er derfor viktig at vakttelefonen ikke misbrukes. Ved henvendelse til Nokas vil innringer bli bedt om å oppgi navn og adresse, leilighetsnummer og for leietakere også navnet på leilighetens eier. I tillegg vil selvfølgelig informasjon om hendelsen som fører til bruk av vakttelefonen måtte beskrives. Styret vil motta en rapport med alle opplysninger for hvert gang ordningen er blitt benyttet. Ved gjentatt misbruk av vakttelefonen vil styret i sameiet kunne blokkere innringers mulighet til å benytte vakttelefonen.

Ventilasjon og smitte

Denne informasjon kommer fra AF gruppen:

Leilighetene er ikke tilknyttet sentralt ventilasjonsanlegg. Hver leilighet har sitt eget ventilasjonsanlegg, med egne luftinntak i vegg og egne vifter for tilluft og avtrekk. Det anses som umulig at smitte skal kunne spres mellom leiligheter. Eneste fysiske forbindelse mellom leilighetenes ventilasjonsanlegg, er felles avkastkanaler med vifter på tak. Takviftene sørger for undertrykk i felles avkastkanaler og sikrer at det ikke er fare for luftsmitte mellom leilighetene. Fra takviftene blåses all luft fra leilighetene rett opp over tak. Her tynnes avkastluften ut med uteluften og evt. smitte vil føres med vinden. Så, om det noe sted skulle være fare for smittespredning fra leilighetene, må det altså være for personer som befinner seg på tak. Vi har imidlertid ingen dokumentasjon på at slik smitte faktisk er realistisk.

Ventilasjonsanlegget kan skrus av hvis man vil. Det er ikke anbefalt, da det vil føre til at forurensninger (inkl. evt. smitte) vil hope seg opp i leiligheten.

Fellesområdene (trapper og boder) er ventilert med felles (sentrale) ventilasjonsanlegg med roterende varmevekslere som gjenvinner varme fra avtrekk til tilluft. Slike varmevekslere representerer faktisk et lekkasjepunkt mellom avtrekksluft og tilluft. Erfaring tilsier at inntil 5 % av avtrekksluften kan bli overført til tilluften. Dette er årsak til det i særlig smitteintensive arealer som på sykehus, benyttes andre typer varmevekslere (platevarmevekslere) som ikke gir den samme lekkasjerisikoen. Det er imidlertid viktig å ikke tolke dette som at balansert ventilasjon med roterende gjenvinner bidrar til spredning av forurensning og smitte. Det motsatte er tilfelle. Uten ventilasjon vil forurensninger hope seg opp i arealene uten tilførsel av ren luft som tynner ut forurensningene. Ventilasjonsanlegg med roterende gjenvinner vil tynne ut forurensningskonsentrasjonen med minst 95 % frisk og filtrert uteluft. Ventilasjonsanlegg med roterende gjenvinner og rene filtre bidrar altså vesentlig til reduksjon av forurensning og smitte. Det er altså viktig at ikke ventilasjonsanlegget skrus av! Evt. smitterisiko i fellesarealene er først og fremst knyttet til direkte personsmitte.

Avfallshåndtering

Det er forbud mot å sette søppel utenfor containerne i kjeller K2!

Det koster sameiet store summer å få vaktmestertjenesten til å kjøre bort søppel som settes utenfor containerne. Vi har tre typer containere søppel skal kastes i:

-      Papircontainere (press sammen papp)

-      Glasscontainer, kun til glass og metall

-      Restavfall-containere. Avfallet må være i poser:

  • Grønne (for matavfall)

  • Blå (for plast)

  • Andre for restavfall

 Alt annet avfall må bringes til en gjenbruksstasjon (Sørengkaia 29)

Filteralarm

Ventilasjonsanlegg i våre leiligheter er utstyrt med filter som må byttes periodisk. Det er en alarm innstilt av leverandøren som melder seg etter seks måneder, og noen har allerede opplevd den.

Du kan avstille alarm på kontrolpanelet. Styrets plan er å sørge for første filterskift tidlig høst 2020 og deretter årlig samme tid. Det vil skje ved at filter blir levert på døren din av våre vaktmestere og du må selv sørge for å få filteret skiftet. Det er mulig du mot betaling kan få vaktmester til å sørge for skiftet i din leilighet. Mer info kommer etter sommeren.